Multiselect voor werkgevers

WERKGEVERS

Wij zijn een landelijk opererend ingenieursbureau. Grote en minder grote bedrijven leggen bij ons arbeidsvraagstukken neer die zij zelf niet op kunnen lossen. Deze lopen uiteen van specialistische opdrachten voor complexe projecten, tot vraag naar bijvoorbeeld tien werkvoorbereiders die meteen kunnen starten of het vormen van een heel projectteam. Wij richten ons op de bouwkundige, civieltechnische en technische markt.

Multiselect, uw kennis in bouw en techniek

Eind 1999 is Multiselect opgericht door een aantal enthousiaste consultants. Deze consultants werken nog steeds bij ons. Het team groeit met specialistische mensen. Allen met grote kennis van de markt. Onze kracht is ons omvangrijke netwerk dat zich uit blijft breiden. Voor talloze organisaties zijn wij werkzaam als preferred supplier. Wij kennen de opdrachtgevers en de kandidaten persoonlijk. Daarom weten wij precies wie bij welk project past. Wij maken de perfecte match. We durven eerlijk te zeggen dat we er zelden naast zitten.

De beste contracten

Eerlijkheid en transparantie staan bij ons voorop. Wij zeggen wat wij doen en doen wat wij zeggen. Wij hebben kennis van zaken. Niet alleen onze consultants hebben specialistische kennis. Ook onze backoffice bestaat uit een team van specialisten. Zij volgen ontwikkelingen op de voet op het gebied van arbeidsrecht, CAO-wijzigingen en pensioenen. Wij bieden de garantie dat wij de beste contracten geven aan de kandidaten en aan de opdrachtgevers. Hier zijn wij trots op.

De beste mensen

Omdat wij onze kandidaten kennen - echt kennen - weten wij wie we voor uw project voor kunnen stellen. We zijn op de hoogte van de opleidingen, competenties, ervaringen en persoonlijke eigenschappen. U krijgt alleen de kandidaten voorgesteld die bij bedrijf en uw vacature past. Persoonlijke ontwikkelingen stumuleren wij. Wij zorgen ervoor dat kennis en competenties op peil blijven. Wij helpen onze mensen graag groeien.

We benoemen vijf goede redenen om voor Multiselect te kiezen.

  • Kennis van de branche bouw en techniek
  • Duurzaamheid staat hoog in ons vaandel
  • Goed werkgeverschap
  • Beheersbare kosten en goede salarissen
  • Continuïteit en flexibiliteit

Kennis van de branche bouw en techniek

In de kern zijn wij een bemiddelingsbureau. Dat ook mensen in- en uitleent. In de werving van kandidaten ligt onze grote toegevoegde waarde. Wij beschikken over een netwerk van duizenden bouwkundigen en technici. Dit netwerk hebben wij zorgvuldig opgebouwd op basis van vele jaren contacten onderhouden. Bij een gerichte aanvraag komen wij binnen drie werkdagen met een aantal kandidaten die het meest overeenkomen met uw profiel. De procedures lopen hierdoor snel. Wij garanderen u kwaliteit. Kandidaten met kennis en ervaring in de bouw of techniek. Veelal ingenieurs.

Duurzaamheid

Duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel. Uiteraard doen wij ons best om onze 'huishouding' zo maatschappelijk verantwoord mogelijk te runnen. We gebruiken gerycled papier, we geven onze cartridges aan een goed doel, we verstrekken onze loonstrookjes digitaal. Onze auto's zijn het minst belastend voor het milieu. We verdiepen ons in duurzame energie. Maar boven alles hechten wij belang aan duurzame verbintenissen met onze relaties. Onze relaties kunnen op ons bouwen. We zorgen voor een goede werknemers- en werkgeversverhouding. Wij laten blijken dat wij betrokken zijn bij onze werknemers. We communiceren transparant en staan altijd open voor suggesties en ideeën.

Nieuwe werknemers voegen kennis toe

Er is bij veel bedrijven in de bouw en techniek behoefte om actief en snel te kunnen reageren op de capaciteitsvraag. Het aannemen van flexibel personeel speelt hierin een belangrijke rol. U wilt dat uw bedrijf meteen aan de slag kan met de nieuwe medewerkers. Wij investeren in onze mensen. Wij zorgen ervoor dat de kennis en competenties op peil blijven. Wij trainen, wijzen op ontwikkelmogelijkheden. Maar boven alles zorgen wij ervoor dat nieuwe mensen gebruik maken van de kennis die reeds aanwezig is in de organisatie die hen inleent. En doordat flexwerkers bij andere bedrijven ervaring hebben opgedaan, kunnen zij kennis toevoegen.

Goed werkgeverschap

We starten vanuit een goede basis, voor ons is dit het arbeidscontract. We conformeren ons met cao-afspraken in bouw en techniek. We volgen de loonontwikkeling en hebben als één van de weinige detacheerders in Nederland een aansluiting bij zowel het bpf (bouwpensioenfonds) als bij pmt (pensioenfonds metaal en techniek). Inlenen, detacheren of payrollen via Multiselect betekent dat u een medewerker krijgt die exact dezelfde arbeidsvoorwaarden heeft als uw vaste medewerkers. Bij een eventuele omzetting van een flexibel contract naar een vast contract heeft dit voor u grote voordelen. Geen extra administratie, geen nieuwe onderhandelingen, maar bovenal een gemotiveerde medewerker. Hij/zij voelde zich immers altijd al een vaste medewerker. Eerlijk en transparant.

Beheersbare kosten en goede salarissen

Heeft u als bedrijf een reiskostenregeling voor uw medewerkers, dan sluit de aanpak van Multiselect hierbij naadloos aan. Wij verzekeren de detacheerders. Maar als u zelf het ziekterisico neemt, passen wij onze tarieven daar op aan. Bent u niet zeker van het aantal uren dat er ingeleend zou worden, dan kunnen wij een uitzendbeding toepassen. Doet u zelf de werving van uw kandidaten, dan kunnen wij voor u payrollen tegen scherp tarief. Uren worden bij ons online vastgelegd. Snel, flexibel en foutloos.

Continuïteit en flexibiliteit

Een vast contract is al lang niet meer de zekerheid van een baan voor het leven. Onbepaalde tijd is niet hetzelfde als ‘voor altijd’. Als u als werkgever een vast contract aanbiedt, dan zou dit met een aantal belangrijke randvoorwaarden moeten zijn. Is het principe van ‘last in-first out’ in het belang van uw bedrijf en in het belang van de nieuwe medewerker. Continuïteit is voor elk bedrijf belangrijk.

De nieuwe wet Werk en Zekerheid brengt de consequentie dat werkgevers medewerkers nog maar 2 jaar een tijdelijk contract mogen geven. Wij bieden u met deze nieuwe wet kansen. Omdat wij aangesloten zijn bij de Algemene Bond Uitzendondernemingen (ABU), mag u via ons medewerkers 5,5 jaar inzetten. Het is goed om naar de contractvorm te kijken. Wij kunnen u hier in begeleiden.

Flexibiliteit beidt een aantal voordelen, maar bij kortdurende inleencontracten zie je de dat noodzaak en bereidheid om werkelijk in elkaar te investeren laag ligt. Een oplossing lijkt te liggen in langdurig tijdelijke contracten. Bijvoorbeeld projectcontracten. Multiselect adviseert daarom bij inlenen bij voorkeur voor projectcontracten. Vaak is dit in het belang van zowel de inlener als van de werknemer. Voordelen van projectcontracten zijn dat u minder verloop heeft, dat de kennis behouden blijft, de motivatie van de werknemer toeneemt en er een grotere mate van betrokkenheid is. Zeker als er uitzicht is op een eventuele overname. Tevens blijkt uit aanvullend onderzoek dat projectmedewerkers meer dan gemiddeld in zichzelf investeren. Zij kunnen dus kennis met zich meebrengen die waardevol is voor uw bedrijf.

Wij leren u graag kennen!

Voor elke situatie is een beste oplossing. Die is niet standaard. Tijdens een gesprek met één van onze consultants gaan we dieper op de vraag in en komen we met een goede en snelle oplossing.

Wilt u referenties? Heeft u een advies nodig voor een arbeidsvraagstuk? Bel of mail ons even, wij leren u graag kennen!